Radiovox
Samhälle & Näringsliv

På Ifpi är året fortfarande 1996

oktober 12, 2009 10:26 by tommy

Läste idag att Ifpi uppskattat att över tre miljoner svenskar fildelar illegalt, enligt en enkät som även visade att drygt 40 procent av svenskarna mellan 15 och 74 år ägnat sig åt illegal fildelning av musik, varje dag eller mer sällan. Läste vidare här om hur Bredbandsbolaget försökt samarbeta med Ifpi för att ta fram lagliga alternativ till den illegala fildelningen. Musiktjänsten Spotify har redan många användare och Bredbandsbolaget har ett samarbete med en reklamfinansierad filmtjänst kallad Voddler, som redan nu är i drift för ett begränsat antal användare. Tydligen har Bredbandsbolagets kunder än så länge företräde till filmtjänsten.

Det ironiska, men samtidigt inte speciellt oväntade, är att Ifpi bara fnyser åt att söka nya tekniska lösningar som gör musiklyssnande och filmtittande lagligt över Internet. För istället för samarbetsvilja menar Bredbandsbolaget att "representanter från Stim menar att vi (Bredbandsbolaget) inte bidrar till lösningar. Antingen brister man i omvärldsbevakningen, eller så vill man inte se några andra lösningar än de man själv, på sikt, hoppas kunna utveckla".

Men det är väl klart, det är väl mer bekvämt att sitta ned och grymta över att 3+ miljoner svenkar tydligen är otäcka förbrytare som måste vara allmänt förståndshandikappade som laddar ned saker gratis på nätet som de kan köpa i en affär till överpris - När de ju faktiskt inte får, så det så!

Vi är uppenbarligen kvar på samma nivå som när mp3:n var något bara de allra finnigaste av datornördar kände till vid mitten av nittiotalet, vilka delades på i en väldigt låg skala över 28 eller i bästa fall 56 kbit/s. Skrattretande, Ifpi!


Currently rated 4.3 by 4 people

  • Currently 4,25/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

juni 20. 2018 15:28